Nieuws

'Avondklok wordt waarschijnlijk verlengd tot 30 maart; eerst nog geen versoepelingen'

De avondklok wordt waarschijnlijk verlengd tot 30 maart. Ook komen er de komende weken nog geen versoepelingen. Dat zou zaterdag zijn besproken tijdens het Catshuisberaad met premier Rutte, betrokken ministers en deskundigen.


Leestijd: 1 minuut

Ondernemersorganisaties: ‘Goed dat compensatiepakket wordt doorgetrokken in Q1’
Ondernemersorganisaties: ‘Goed dat compensatiepakket wordt doorgetrokken in Q1’

De plannen uit het Catshuis worden maandag nog besproken in een crisisberaad van het demissionaire kabinet. Daarna komt er weer een coronapersconferentie waar de besluiten worden bekend gemaakt door Rutte en minister De Jonge. 

Volgens bronnen worden de harde lockdown en de avondklok verlengd tot 30 maart. Het gaat nog niet goed met de besmettingscijfers. Ook andere versoepelingen zitten er nog niet in. Pas eind maart wordt gekeken of er weer wat meer mogelijk is. Het zou dan kunnen gaan om het heropenen van het hoger onderwijs, de opening van buitenterrassen en het toestaan van buitensporten in teamverband voor iedereen. Daarnaast zou het kabinet ook kijken of grotere winkels meer mensen ‘op afspraak’ mogen toelaten. Nu nog mag elke winkel maar twee klanten per verdieping binnenlaten. 

Verkiezingen
De Tweede Kamerverkiezingen van 15, 16 en 17 maart vallen dus ook nog in de harde lockdown. Er komt dan een ontheffing voor medewerkers van stembureaus.