Nieuws

Ring West en Vrijheidsplein drie weken dicht

Vanaf vrijdagavond 22.00 is een deel van de westelijke ringweg in beide richtingen drie weken lang dicht. Ook het Vrijheidsplein is dan afgesloten. Op donderdag 21 maart gaat de weg weer open.


Leestijd: 1 minuut

Impressie van het Vrijheidsplein en Ring West
Impressie van het Vrijheidsplein en Ring West

Het gaat om de westelijke ringweg tussen Vrijheidsplein en de Peizerweg. De weg is in zuidelijke richting al sinds 1 maart dicht. Richting het noorden was er nog één rijstrook open, maar ook die gaat vrijdagavond 8 maart dicht.

De afsluiting is nodig om de westelijke ringweg en het Vrijheidsplein gereed te maken voor Operatie Ring Zuid, de operatie die op vrijdag 22 maart van start gaat. In die periode staat verkeer in en rondom Groningen veel oponthoud te wachten. Om verkeer wel optimaal van de overige ringwegen gebruik te laten maken, wordt Ring West nu gereed gemaakt.

Omleidingen

Verkeer kan op verschillende manieren omrijden. Rijdt je via de westelijke ringweg naar Hoogkerk of Drachten, dan kun je via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan naar Hoogkerk of de A7. Een andere optie is om via de noordelijke, oostelijke en zuidelijke ringweg naar de A7 rijden. Verkeer dat richting Zuidhorn wil rijden, kan om via de overige ringwegen of via Hoogkerk.

Aansluiting met Leonard Springerlaan weer open

Op 21 maart gaat Ring West weer open. Dan is ook, na lange tijd, de aansluiting met de Leonard Springerlaan weer deels beschikbaar. Dat is de aansluiting bij Martiniplaza. De aansluiting is volledig nieuw. Vanaf de Leonard Springerlaan kun je dan weer rechtsaf de ringweg op richting Paddepoel/Zuidhorn. De Leonard Springerlaan is dan ook weer te bereiken vanaf Paddepoel/Zuidhorn, met een nieuwe afrit. Ook vanaf Drachten is de weg dan weer te bereiken, met een eigen rijstrook op het Vrijheidsplein. De andere aansluitingen, richting Drachten en vanuit het Stadspark volgen later.