Nieuws

Brand piepschuimopslag heeft geen gevolgen voor bouw zuidelijke ringweg

De brand die zondagmiddag woedde in de opslag met piepschuimblokken aan de Boerhaavelaan in Groningen zorgt waarschijnlijk niet voor uitstel van de bouw aan de zuidelijke ringweg.


Leestijd: 1 minuut

Brand piepschuimopslag heeft geen gevolgen voor bouw zuidelijke ringweg
Brand piepschuimopslag heeft geen gevolgen voor bouw zuidelijke ringweg

Dat zegt Bert Kramer van aannemer Combinatie Herepoort. Volgens hem is een kwart van de voorraad blokken afgebrand, waardoor er nog zo’n 4500 kuub aan polystyreenblokken over is. De rest zal opnieuw besteld moeten worden, maar dat heeft volgens Kramer geen gevolgen voor de bouw van de zuidelijke ringweg.

Kramer baalt wel van de brand. “Gelukkig was de brandweer er snel bij, maar het is wel een heel gedoe. Twee jaar is er niks gebeurd, en nu hebben we de blokken bijna nodig en dan gebeurt dit.  

De brandweer kreeg rond 15.00 uur melding van de brand. Meerdere korpsen werden opgeroepen en rukten uit. Het lukte met schuimkanonnen om de brand onder controle te krijgen. Even voor 16.00 werd het sein brand meester gegeven.

De blokken zijn op korte termijn nodig voor werkzaamheden aan de zuidelijke en westelijke ringweg. Het piepschuim wordt gebruikt om wegen op te hogen.

Of er extra maatregelen nodig zijn, zoals het inzetten van beveiliging bij de blokken, is volgens Kramer nog niet duidelijk. “Dat zal deze week een discussiepunt worden. We moeten sowieso overleggen of we de blokken hier nog kunnen laten liggen of dat we ze ergens anders moeten opslaan.”

Foto: Matthijs Smit