Nieuws

Burgemeester Schuiling: ‘Boerenactie donderdag in Groningen was onverantwoord’

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen heeft forse kritiek op de leiding van het boerenprotest donderdagavond in Groningen. Volgens hem was het voor de gemeente Groningen onmogelijk om die avond contact te krijgen met de leiding van de actie. De burgemeester vindt dergelijke acties in de drukke binnenstad van Groningen riskant, en dan is het noodzakelijk om in elk geval met de leiding van de demonstratie overleg te kunnen voeren.


Leestijd: 1 minuut

Voor de derde dag op rij waren er boerenprotesten
Voor de derde dag op rij waren er boerenprotesten

Dat meldt vandaag, zaterdag 4 juli, het Dagblad van het Noorden.

Overigens zijn er gisteravond opnieuw acties geweest van boeren. Tientallen boeren wilden vanuit Adorp optrekken richting Groningen. Zij werden aanvankelijk tegen gehouden voor de politie. Maar na enige tijd kregen ze toch toestemming om de stad in te rijden. (Foto’s boven en hieronder:  Rieks Oijnhausen). Het betrof protest tegen nieuwe stikstofmaatregelen van het kabinet

Wat betreft de kritiek van burgemeester Schuiling op het boerenprotest van donderdagavond: volgens hem waren die acties ‘onverantwoord’. Volgens Schuiling mag demonstreren weliswaar, maar de veiligheid en gezondheid mogen dan niet in het geding komen. En dat kan wel degelijk het geval zijn wanneer tractoren door de binnenstad rijden en er geen overleg mogelijk is.

Een en ander zegt hij in een interview vandaag met het Dagblad van het Noorden.

Boeren werden gisteravond eerst tegengehouden bij Adorp. (Foto: Rieks Oijnhausen)
Boeren werden gisteravond eerst tegengehouden bij Adorp. (Foto: Rieks Oijnhausen)