Nieuws

Burgemeester Schuiling: ‘Vier Koningsdag, maar geef een ander geen corona cadeau’

Burgemeester Koen Schuiling roept iedereen via Twitter op om zich ook op Koningsdag aan de coronamaatregelen te houden.


Leestijd: 1 minuut

Schuiling heeft weinig vertrouwen in goede afhandeling gasdossier
Schuiling heeft weinig vertrouwen in goede afhandeling gasdossier

“Vier natuurlijk met heel veel plezier Koningsdag, daar is alle reden voor. Maar houd de maatregelen in stand”, zo zegt de burgervader op het Twitteraccount van de Veiligheidsregio Groningen. “Want wat is het nou voor cadeautje als je iemand anders gaat besmetten, juist op Koningsdag. Dus hou die anderhalve meter in ieder geval in stand!”

https://twitter.com/VRgroningen/status/1386938161562009603

Geen Koningsdag, wel Koroningsdag
Koningsdag kan ook dit jaar niet gevierd worden zoals we in Groningen gewend zijn. De Oranjevereniging Groningen heeft wel een speciale video gemaakt: ‘Rondje Koroningsdag!’ 

In de video, die zich afspeelt in de stad, hebben bekende Groningers de hoofdrol. Zij vertellen over hun beleving van Koningsdag. De video wordt gepresenteerd door Arno van der Heyden en Janine Abbring. Enkele van de bekende Groningers die in de video te zien zijn, zijn Burgemeester Koen Schuiling, Bert Visscher, Stadsdichter Myron Hamming, Thomas Koenis, en Kortingskoningin Gea Kramer. Ook zitten er een aantal verrassingsoptredens in de film.

De video wordt op Koningsdag door OOGTV uitgezonden, maar is ook te kijken via de website van de Oranjevereniging waar hij op 27 april om 12:00 uur première zal gaan.