Nieuws

Uitwaaien en nu ook uitrusten in Noordpolderzijl

Noordpolderzijl, aan de noordkust van Groningen, staat bekend als het noordelijkste haventje van Nederland. Veel mensen kennen het ook als plek om te wandelen, uit te waaien of iets te drinken in het oude Zielhoes. Binnenkort komen er extra mogelijkheden om te overnachten, want de gemeente Het Hogeland gaat samenwerken met twee vrouwelijke ondernemers, die de aanbesteding hebben gewonnen om er een kleine camping te beheren.


Leestijd: 1 minuut

De twee ondernemers zijn Sjoerdje Drijfholt (38) en Lisanne Dekker (30). Ze zijn eigenaar van het bedrijf Grounded Expedities, gespecialiseerd in het organiseren van uitjes voor families, groepen vrienden of bedrijven.

De gemeente Het Hogeland maakte onlangs bekend dat ze een beheerder zochten voor de vijf trekkershutten, zes camperplaatsen en vijf tentplaatsen in Noorderpolderzijl. Na een aanbesteding bleek Grounded Expedieties in de ogen van de gemeente de meest geschikte partner.

In de plannen van de gemeente blijft het allemaal wel zeer kleinschalig in Noordpolderzijl. Maar toch betekenen de plannen een kleine impuls voor de ontwikkeling van het toerisme in Het Hogeland, de gemeente met de langste waddenkust van alle Nederlandse gemeenten. Het kampeerterrein wordt 24 juni tijdens de Dag van het Wad officieel geopend.

( Foto boven: archief; foto onder: Facebook Sjoerdje Drijfholt).