Nieuws

CCG haalt landelijke topsprekers naar Groningen over duurzaamheid

Bedrijven moeten straks voldoen aan Europese wetgeving op het gebied van duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur. Om ze hier houvast bij te geven organiseert de Commercieele Club Groningen (CCG) 16 oktober een event met sprekers Jan Rotmans, expert op het gebied van de energietransitie en klimaatverandering, en Diederik Samson, momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van Gasunie en oud tweedekamerlid namens de Partij voor de Arbeid.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Peter Wiersema
Foto | Peter Wiersema

Het evenement vindt plaats in het DOT en niet onbelangrijk, de lezingen volg je onder het genot van een diner. Tijdens het event krijgen deelnemers informatie op het gebied van ESG. Dat staat voor Environmental, Social en Governance. Dit heeft betrekking op een aantal criteria om duurzaamheid en ethische impact van een bedrijf bij te houden. Tot voor kort was het aan bedrijven zelf of ze over deze ESG-criteria rapporteerden, maar binnenkort wordt dit verplicht voor grote bedrijven. Ook het MKB wordt hierdoor geraakt.

Met het evenement wil de CCG bedrijven meer kennis geven over de criteria waaraan bedrijven moeten voldoen op het gebied van duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur. Maar niet alleen dat, het wordt ook een avond vol inspiratie. Want, zo beargumenteert het CCG, bedrijven die hieraan voldoen mogen mee blijven doen, maar presteren ook beter op de lange termijn en zijn aantrekkelijker voor investeerders.