Nieuws

Chili Challenge Groningen: wie eet de heetste peper?

Bar- en restaurant Smoke organiseert donderdagavond voor de derde keer een chili challenge. Deelnemers nemen het tegen elkaar om te kijken wie het pittigste eten kan verdragen.


Leestijd: 1 minuut

De wedstrijd bestaat uit vier rondes en een finale, waar deelnemers gerechten geserveerd krijgen die gerookt of gebakken zijn en gedrenkt in heerlijke zelfgemaakte pittige sauzen.

De pepers die aan bod komen zijn onder andere Bird Eye, Scotch Bonnet, Trinidad Scorpion en Ghost Peppers. Elke ronde worden de pepers pittiger. De laatste ronde bevat de heetste peper ter wereld, de Carolina Reaper.

De winnaar van de wedstrijd wordt gekroond tot Chili Koning of Koningin van Groningen, krijgt een diner voor twee bij Smoke en komt met een foto aan de muur van de Smoke Hall of Fame te hangen.

De eerste editie van de Chili Challenge werd in 2019 georganiseerd, die gewonnen werd door JJ Stevens. De uitdaging leverde in het AD een veelzeggende reeks foto’s op. Stevens won ook de tweede editie, die vanwege het coronavirus pas in 2022 werd georganiseerd.

Deze derde editie vindt plaats op 16 november in het restaurant aan de Grote Markt in hartje Groningen. Naast deelnemers zijn ook toeschouwers welkom om hun vrienden aan te moedigen terwijl ze de strijd aangaan.

Kosten voor deelname aan de challenge zijn 15 euro. Dit is inclusief de vier rondes met gerechten, de finale en melk voor degenen die het vuur moeten doven. Aanmelden kan via info@barsmoke.nl (vermeld chili challenge in het onderwerp en laat je telefoonnummer achter).