Nieuws

ChristenUnie Groningen wil posters Second Love van straat

ChristenUnie in Groningen wil dat de reclameposters van datingsite Second Love uit het Groningse straatbeeld verdwijnen.


Leestijd: 1 minuut

ChristenUnie Groningen wil posters Second Love van straat
ChristenUnie Groningen wil posters Second Love van straat

Second Love is een datingwebsite voor mannen en vrouwen die ‘een spannende affaire of avontuur zoeken’. De ChristenUnie vindt het onwenselijk dat er binnen de gemeente Groningen ruimte is voor reclame die dit gedrag promoot en normaliseert. De fractie heeft het college van B en W dan ook gevraagd deze posters uit de openbare ruimte te weren.

“Mensen zijn vrij in hun keuze voor een partner en hoe ze hun relatie vormgeven. Maar om een relatie, in welke vorm dan ook, goed te houden zijn waarden als betrouwbaarheid, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en verbondenheid belangrijk. Second Love doet voorkomen alsof vreemdgaan de normaalste zaak van de wereld is, terwijl dit een grote impact op een relatie kan hebben,” aldus fractievoorzitter Gerben Brandsema. De ChristenUnie vindt dat er niet te lichtvoetig moet worden omgegaan met relaties.

De fractie vraagt het college dan ook zich uit te spreken over de ‘onwenselijkheid’ van deze posters, de de posters te verbieden of anders ‘drempelverhogende’ maatregelen te nemen.