Nieuws

College wil op zoek naar nieuwe evenementenlocaties

Het college van B&W wil op zoek naar nieuwe evenementenlocaties in de stad. Veel evenementen vinden nu in de westkant van de stad plaats, in het Stadspark en bij het Suikerunieterrein, maar het college wil onderzoeken of het mogelijk is om ook meer events te organiseren bij onder andere de Stadshavens, Meerstad, Driebond, Kardinge en het Zuiderplantsoen. Dat staat in de ‘toekomstvisie evenementen’, die in het najaar wordt besproken door de raad.


Leestijd: 1 minuut

“Evenementen zorgen voor plezier voor veel mensen van binnen en buiten de gemeente en dragen bij aan de bruisende en levendige gemeente die we zijn”, stelt Wethouder evenementen Manouska Molema. “Dat willen we graag zo houden. Daarom is deze evenementenvisie opgesteld. Zo kunnen er ook in de toekomst mooie evenementen plaatsvinden in onze gemeente met oog voor onder andere de omgeving, verduurzaming en spreiding.”

Paterswoldsemeer

In Groningen vinden er jaarlijks zo’n 500 evenementen plaats. Maar volgens het college blijkt uit onderzoek dat Groningers nog bepaalde events missen. Daarom wordt er gekeken naar het faciliteren van bijvoorbeeld akoestische concerten rond het Paterswoldsemeer en het Woldmeer en naar de mogelijkheden bij de nieuw te bouwen Vitaliteitscampus Kardinge, zo meldt de gemeente.

Het college laat verder weten het belangrijk te vinden om tijdens evenementen de overlast voor mens, dier en milieu zoveel mogelijk te beperken. De gemeente zet hier al veel op in door onder andere evenementen te spreiden, het gebruik van dieren te ontmoedigen en ecologisch onderzoek verplicht te stellen bij verschillende evenementen.