Nieuws

Corona: 43 nieuwe besmettingen, bezetting Groningse ziekenhuizen iets afgenomen

In de gemeente Groningen zijn er maandag 43 nieuwe positieve gevallen van corona bijgekomen. Dat zijn er meer dan het zevendaagse gemiddelde. De bezetting in de Groningse ziekenhuizen is wel licht afgenomen.


Leestijd: 1 minuut

Corona: 43 nieuwe besmettingen, bezetting Groningse ziekenhuizen iets afgenomen
Corona: 43 nieuwe besmettingen, bezetting Groningse ziekenhuizen iets afgenomen

Gemeente Groningen
Afgelopen zondag noteerde het RIVM in de gemeente Groningen nog vijftien nieuwe besmettingen. Op maandag ligt dat cijfer dus met 43 weer wat hoger. Het zevendaagse gemiddelde staat nu op 40. 

Provincie Groningen
In de hele provincie Groningen noteerde het RIVM 90 nieuwe besmettingen (inclusief de gemeente Groningen). Ook dat aantal is hoger dan een dag eerder. Toen kwamen er 36 positieve gevallen bij. Het zevendaagse gemiddelde staat nu op 88. 

Landelijke cijfers
De landelijke coronacijfers blijven wel dalen. Op maandag noteerde het RIVM 2.136 nieuwe positieve gevallen. Een dag eerder waren dat er 2.328. Het zevendaagse gemiddelde staat nu op 3.252. 

Ziekenhuisopnames
In de provincie Groningen lagen maandag zeven patiënten op een intensive care bed. Dat zijn er net zoveel als afgelopen vrijdag. Op de normale verpleegafdelingen voor corona liggen ook nog veertien patiënten en dat zijn er twee minder dan afgelopen vrijdag. 

In het hele land liggen er nu 719 patiënten in het ziekenhuis en dat is het hoogste aantal sinds 11 juni. Ten opzichte van zondag is het aantal ziekenhuisopnames gestegen met 36. In het afgelopen etmaal werden 81 nieuwe patiënten opgenomen. Dat betekent dat er dus ook weer patiënten zijn ontslagen.