Nieuws

Corona eist in provincie Groningen een zevende leven

Het coronavirus heeft in de provincie Groningen een zevende leven geëist. Tegelijkertijd steeg het aantal geteste besmettingen met 11 naar 260. Uit de cijfers van de GGD blijkt echter wel dat Groningen het virus beter onder controle heeft dan in de rest van het land.


Leestijd: 1 minuut

Weekupdate corona: Opnieuw minder besmettingen, wel 11 overleden patiënten
Weekupdate corona: Opnieuw minder besmettingen, wel 11 overleden patiënten

De provincie Groningen onderscheidt zich nog steeds ten opzichte van de rest van het land als het gaat om aantallen besmettingen, overlijdens en ziekenhuisopnames. 

Aantal doden
Zo overleden in het hele land zeker 2.511 geteste patiënten en dat houdt in dat Groningen voor 0,3 procent verantwoordelijk is voor het aantal doden. 

Besmettingen
Met 260 op een totaal van 23.097 besmettingen komt de Groningse besmettingsgraad uit op 1,12 procent. 

Ziekenhuisopnames
In de provincie Groningen zijn tot nu toe 58 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. In het hele land zijn dat er 8.197, wat het aandeel doet uitkomen op 0,7 procent. 

Oversterfte
Het CBS liet weten dat in het hele land er een flinke oversterfte is. In Groningen overlijden er vooralsnog niet veel meer mensen dan normaal. 

Van het totale aantal mensen in Nederland woont ongeveer 3,3 procent in de provincie Groningen.

Meer besmettingen
Het RIVM en de GGD Groningen benadrukken overigens wel dat er in werkelijkheid meer besmettingen en doden zijn dan weergegeven in de officiële cijfers. Er worden namelijk alleen maar patiënten en doden geteld die getest zijn. Het CBS maakt dus ook melding van oversterfte: wekelijks gaan er tot wel duizenden mensen meer dood dan normaal.