Nieuws

Corona in Groningen: twee besmettingen en twee overleden patiënten in twee weken

Het coronavirus heeft zich in de afgelopen twee weken amper verspreid in de provincie Groningen. Het aantal geteste besmettingen steeg sinds 11 mei van 351 naar 353. In totaal zijn nu zeventien Groningers aan het virus overleden. Het aantal ziekenhuisopnames onder Groningers bleef met 74 al die tijd stabiel.


Leestijd: 1 minuut

UMCG zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar werking boosterprik
UMCG zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar werking boosterprik

Intussen lopen de Groningse ziekenhuizen leeg als het gaat om coronapatiënten. Zo daalde het aantal patiënten op een Groningse IC-afdeling sinds 11 mei van 22 naar 6. Op 11 mei lagen er nog 38 patiënten met corona op een corona-verpleegafdeling. Afgelopen maandag was dat aantal met 22 naar 16. Het totale aantal patiënten daalde dus in twee weken van 60 naar 22. Van die 22 patiënten zijn zeven (5 IC-patiënten) afkomstig uit een andere regio. 

Landelijke cijfers
In het hele land steeg het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overleden patiënten in de afgelopen twee weken minder hard dan daarvoor. Het aantal besmettingen nam sinds 11 mei toe met gemiddeld 190 per dag. Er kwamen 337 ziekenhuisopnames bij, wat gemiddeld 24 per dag is. Er werden sinds 11 mei ook 374 overleden patiënten geregistreerd, wat uitkomt op een gemiddelde van 27 per dag.  

De GGD in Groningen maakte eerder al bekend dat het aantal vastgestelde besmettingen al dagenlang nauwelijks veranderd. Op basis daarvan concludeert de GGD dat de verspreiding van het virus zich lijkt te stabiliseren. Toch houden zowel de GGD als het RIVM een slag om de arm. Verdere versoepeling van de maatregelen kan ervoor zorgen dat er toch weer meer besmettingen en dus ook ziekenhuisopnames komen. “We moeten dus alert blijven en de huidige maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht blijven nemen”, aldus de GGD.