Nieuws

Corona: noordelijke ziekenhuizen schalen reguliere zorg (weer) af

Als gevolg van de toename van het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis belandt, schalen de negen noordelijke ziekenhuis de reguliere zorg weer af. Het gaat dan om geplande zorg, die tijdelijk uitgesteld kan worden, zo meldt Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.


Leestijd: 1 minuut

UMCG wil beginnen met ‘inhaalzorg’ nu ic-opnames dalen
UMCG wil beginnen met ‘inhaalzorg’ nu ic-opnames dalen

Per ziekenhuis zal worden bekeken hoeveel en welke zorg zal worden uitgesteld. Er wordt alles aan gedaan om de kritieke, niet-uitstelbare zorg door te laten gaan, aldus het zorgnetwerk. “De ziekenhuizen monitoren deze zorg in nauwe samenwerking met elkaar.”

Volgens de organisatie is afschaling noodzakelijk om de toenemende patiëntenstroom aan te kunnen. “De ziekenhuizen beseffen dat dit een vervelende boodschap is voor mensen die al lang op een wachtlijst staan en nu mogelijk opnieuw te maken krijgen met uitstel van een behandeling.”

Op dit moment liggen er ruim 1.300 coronapatiënten in de ziekenhuizen, waarvan zo’n 270 op de IC. Als de instroom van patiënten in dezelfde mate blijft stijgen, dan liggen er over twee weken meer dan 2.100 coronapatiënten in de ziekenhuizen, zo zegt het Netwerk.