Nieuws

Corona-uitbraak Martini Ziekenhuis lijkt in de kiem gesmoord

De corona-uitbraak in het Martini Ziekenhuis in Groningen lijkt in de kiem gesmoord. Dat zegt een woordvoerster. Exacte aantallen over nieuwe positieve gevallen zijn nog niet bekend, maar volgens het ziekenhuis heeft een massale preventieve test onder medewerkers en patiënten slechts ‘een paar’ besmettingen aan het licht gebracht.


Leestijd: 1 minuut

Maandag werd bekend dat zes medewerkers en vier patiënten van de verpleegafdeling Cardiologie besmet waren met het corona-virus. Daarop werden zo’n 250 medewerkers en patiënten uit voorzorg getest. De definitieve testresultaten worden donderdagmiddag bekend gemaakt, maar het lijkt er volgens het ziekenhuis op dat het virus niet massaal om zich heen heeft gegrepen.

“We hebben het virus snel kunnen detecteren, en vervolgens adequaat gehandeld”, verklaart de zegsvrouw. Zo zijn alle patiënten op de afdeling getest en moeten ze zoveel mogelijk op hun kamer blijven. Ook bezoek ontvangen is even niet mogelijk.

Het gaat waarschijnlijk om de Britse variant. Voor het Martini Ziekenhuis is het de eerste corona-uitbraak. Onlangs was er in het UMCG nog een uitbraak van het virus. Ook daar was het op de hartafdeling.