Nieuws

Coronamaatregelen Groningse horeca: ’s weekends toegangsstop om 01.30 uur

Cafés en kroegen in de Groningse binnenstad mogen vanwege het coronavirus op vrijdag- en zaterdagnacht na 01.30 uur geen nieuwe bezoekers meer binnen laten. Terrassen, restaurants en nachtwinkels moeten op dat tijdstip dicht. Dat maakte burgemeester Koen Schuiling vrijdag bekend. De nieuwe regels gaan morgen, vrijdag, al in.


Leestijd: 1 minuut

Haagse bronnen delen goed nieuws: ruime versoepelingen vanaf 25 februari
Haagse bronnen delen goed nieuws: ruime versoepelingen vanaf 25 februari

De maatregelen worden genomen omdat het in de weekenden te druk is in het Groninger stadscentrum. Hierdoor kunnen bezoekers geen 1,5 meter afstand meer houden.

Sluitingstijd

Schuiling maakte vrijdag bekend dat er voor alle horeca binnen de Diepenring op vrijdag- en zaterdagnacht vanaf 1.30 uur een toegangsstop geldt. Vanaf dat tijdstip mogen er geen mensen meer naar binnen. Bezoekers die op dat moment binnen zijn, mogen blijven tot sluitingstijd.

Daarnaast moeten alle eetgelegenheden, nachtwinkels en loketten voor de verkoop van producten binnen de Diepenring zowel op vrijdag- als zaterdagnacht om 1.30 uur dicht. Bezoekers die op dat moment nog binnen zijn, moeten het pand verlaten.

Ook tot diep in de nacht op een terras zitten, is er niet meer bij: alle terrassen binnen de Diepenring moeten in het weekend om 1.30 uur dicht. Bezoekers die op dat moment nog op het terras zitten, moeten het terras verlaten. Uiterlijk om 2.00 uur moet het terras opgeruimd zijn. Ook de verkoop van lachgas gaat aan banden: op vrijdag- en zaterdagnacht mag er vanaf 1.30 uur geen lachgas worden verkocht.

Bedrijven en ondernemers die zich niet aan deze maatregelen houden, worden tijdelijk gesloten, aldus Schuiling.

De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd en worden wekelijks geëvalueerd. Indien noodzakelijk kunnen de maatregelen uitgebreid worden naar andere dagen en locaties.