Nieuws

Coronavirus vastgesteld bij leerling OBS de Beijumkorf

Een van de leerlingen van obs de Beijumkorf in Beijum is besmet met het coronavirus. Dat meldt de overkoepelende scholenorganisatie O2G2. De leerling zit twee weken thuis in quarantaine. Het gaat naar omstandigheden goed met de leerling, aldus de GGD.


Leestijd: 1 minuut

Coronavirus vastgesteld bij leerling OBS de Beijumkorf
Coronavirus vastgesteld bij leerling OBS de Beijumkorf

Er vindt nu een contactonderzoek plaats waarbij gekeken wordt met wie het kind in contact is geweest. Alle leerlingen kunnen gewoon naar school, en er zijn geen aanvullende aanvullende maatregelen. Wel moeten ouders extra alert zijn op de gezondheid, hygiëne en eventuele klachten.

Alle ouders van leerlingen van de Beijumkorf zijn geïnformeerd. Ouders van klasgenootjes van de betreffende leerling kregen een brief van de GGD en een speciaal e-mailadres om klachten te melden.

Ook bij een basisschoolleerling in Stadskanaal is deze week corona vastgesteld. Volgens een woordvoerster komt het desondanks zelden voor dat een kind besmet raakt. “Van de 367 besmettingen in Groningen gaat het slechts in 2 of 3 gevallen om een kind. Dat zijn er in verhouding dus heel weinig.”