Nieuws

Cursus Gronings voor internationale studenten ‘haaimoal op zien Engels’

Hoe vraag je de weg in het Gronings? Of hoe bestel je een biertje? Volgende week vrijdag, als onderdeel van Let’s Gro, is er in het Grand Theatre een korte 'crash course Gronings’. De cursus is speciaal voor internationals en dus is ‘de broescursus Gronings haailmoal op zien Engels’.


Leestijd: 1 minuut

Cursus Gronings voor internationale studenten ‘haaimoal op zien Engels’
Cursus Gronings voor internationale studenten ‘haaimoal op zien Engels’

Tijdens de ‘crash course Gronings’ krijgen de deelnemers een introductie op het Gronings en een overzicht van Groningstalige woorden om je in de stad mee te redden.

Olaf Vos – onder meer bekend van TV Noord en de Groninger band VanDeStraat- leert de aanwezigen een mondje Grunnegs; de belangrijkste woorden en zinnen om Groningen overdag en ’s nachts mee door te komen. Onderwerpen als ‘hoe vraag ik de weg?’ en boodschappen doen, maar ook het uitgaansleven en nachtelijke verschijnselen zullen de revue passeren.

Ook Marlene Bakker en Goffe Jensma zijn aanwezig. Goffe Jensma (verbonden aan Centrum Groninger Taal en Cultuur en hoogleraar Friese Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen) vertelt onder meer over het ‘Gronings van nu’. Marlene Bakker (zangeres en liedjesschrijver) vertelt hoe zij het Gronings gebruikt in haar muziek.

De verhalen worden afgewisseld en aangevuld met veel livemuziek van Marlene