Nieuws

De leukste kerstcadeautjes met een Gronings tintje

Er gaat niets boven Groningen, ook niet tijdens de kerstdagen. Wil jij graag dat Groningen gerepresenteerd wordt in je kerstcadeaus dit jaar? Dan zijn er genoeg leuke dingen te verkrijgen met een Gronings tintje. Daar hoef je niet stad en land voor af te zoeken, maar vind je gemakkelijk online of in één van de vele leuke winkels die de stad rijk is. Hiermee maak je niet alleen de Groninger blij, maar kun je ook iemand kennis laten maken met deze mooie stad en provincie.


Leestijd: 3 minuten

De leukste kerstcadeautjes met een Gronings tintje
De leukste kerstcadeautjes met een Gronings tintje

Waar je iedereen een plezier mee kan doen is een beschermhoesje voor de telefoon. Van je oma tot je vader tot je vrienden. Iedereen heeft eigenlijk wel een smartphone. Wil je dat de telefoon ook ongeschonden een aantal jaren meegaat? Dan doe je er goed aan die te beschermen met een telefoonhoesje. Het leuke is dat je dit soort dingen ook kunt personaliseren.

Zo kun je er dus op je eigen manier een Gronings tintje aan geven. Laat je favoriete Groningse gebouw er op drukken of de Groningse vlag bijvoorbeeld. Voor elke telefoon is dit eigenlijk mogelijk, zo kun je zelfs al kiezen voor het nieuwste iPhone 13 hoesje.

Of je nu een kerstboom hebt staan of niet, wanneer je kerst viert dan is het wel zo gezellig wanneer je je huis versiert met leuke kerstspullen en dan het liefst natuurlijk in Groningse stijl. Zo scoor je bijvoorbeeld een kerst ornament voor in de kerstboom van de Martinitoren! Of andere leuke kerstballen met bijvoorbeeld het Forum of het stadhuis. In één van de leuke lokale winkels in de binnenstad vind je na een beetje rondstruinen de leukste dingen. Of kijk online voor Groningse kerst ornamenten.

In Groningen zijn een aantal prachtige brouwerijen te vinden waaronder Brouwerij Martinus en Baxbier. Voor een echte bierliefhebber kun je dus een bierpakket samenstellen met fijne lokale speciaalbiertjes als uniek cadeau voor onder kerstboom. De meeste brouwerijen hebben een samengesteld pakket, maar je kunt er ook voor kiezen zelf iets samen te stellen. Van één brouwerij, of van verschillende lokale brouwerijen door elkaar.

Uiteraard kunnen we de voetballiefhebber ook niet met lege handen naar huis gaan. Een echte FC Groningen fan kan niet door het leven zonder bijvoorbeeld een sjaal, muts of dekbedovertrek van zijn favoriete club. Helemaal ideaal is het wanneer je kaarten kunt scoren voor een wedstrijd. Een ideaal cadeau voor onder de kerstboom dit jaar.

Weet je niet waar je terecht kunt voor je Groningse kerstcadeaus? Breng dan eens een bezoekje aan het Forum. Onderin op de begane grond vind je namelijk de Groningen Store. Hier vind je alleen met leuke producten met uiteraard de stad Groningen erop gerepresenteerd. Zo zijn er bijvoorbeeld Groningen puzzels, sokken, truien en serviesgoed te vinden. Kom je er zelf dus niet meer uit, dan slaag je in deze winkel sowieso. Het assortiment is zo uitgebreid dat je er voor al je familieleden wel kunt slagen. Bovendien is er ook voor elke prijscategorie iets te vinden.

Niet elk cadeau hoeft een fysiek cadeau te zijn. Het geven van een belevenis kan minstens zo leuk zijn. Het betekent namelijk dat je iemand een herinnering cadeau geeft, voor diegene alleen of voor jullie samen. In Groningen stad of provincie zijn genoeg leuke dingen te doen die je samen kunt ondernemen. Ga er een dagje op uit naar verschillende Groningse dorpen. Maak een lange wandel- of fietstocht door het Groningse platteland of beklim samen de Martinitoren.

Ook het vestingstadje Bourtange ligt in deze mooie provincie of ga er een weekend op uit naar Schiermonnikoog. Dit is niet alleen leuk voor de mensen die zelf in Groningen wonen, maar ook voor je familielid die nog nooit in Groningen is geweest. Op die manier maken ze kennis met al het moois dat Groningen te bieden heeft. Ben je dus niet zo van de fysieke cadeaus, maar geef je liever een uitje cadeau, denk dan eens aan een dagje onderdompelen in alles wat Groningen te bieden heeft.