Nieuws

Dramatisch laag aantal passagiers op Airport Eelde: 47 in drie maanden

Groningen Airport Eelde heeft in de maanden april, mei en juni slechts 47 passagiers op de luchthaven gehad. Dat blijkt uit de cijfers van het CBS.


Leestijd: 1 minuut

Door de coronacrisis werd het aantal passagiersvluchten gedecimeerd, zo tonen de cijfers aan. De 47 passagiers vlogen allemaal in de maand mei. In april en juni waren er geen passagiersvluchten. In 2019 stapten er in dezelfde drie maanden nog zo’n 55.000 passagiers op het vliegtuig vanaf Eelde. 

In 2019 verwerkte Eelde 176.022 passagiers. Na de eerste zes maanden van 2020 is de teller gestokt op 11.923. Die daling wordt voor een groot deel veroorzaakt door de coronacrisis, omdat er normaal gesproken veel zonvakanties worden gevlogen. Uit de cijfers blijkt echter dat het aantal passagiers in januari en februari ook al flink was teruggelopen.

Ook landelijk nemen de passagiersaantallen fors af. In juni daalde het aantal passagiers op alle luchthavens met 93 procent ten opzichte van een jaar eerder. Zo vlogen er in juni 2020 maar een half miljoen passagiers, ten opzichte van 7,5 miljoen passagiers in juni 2019. Ook het aantal vluchtbewegingen nam met 68 procent af. 

Geen passagiers, maar wel enorme drukte
Gek genoeg is het aantal vluchtbewegingen op Groningen Airport Eelde hoger dan ooit. Er wordt vooral veel gevlogen door de vliegscholen op de luchthaven. In juni waren er 4.087 vliegbewegingen. Vorig jaar in juni waren dat er 2.739.