Nieuws

Eerste patiënten op vernieuwde intensive care van Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis heeft donderdag de nieuwe Intensive Care-afdeling in gebruik genomen. Daarmee heeft het Martini Ziekenhuis, naast de acht huidige IC-bedden, nu ook acht keer een 1-persoons gesluisde kamer, waarin bijvoorbeeld coronapatiënten kunnen worden verpleegd.


Leestijd: 1 minuut

Martini Ziekenhuis in Groningen sluit helft operatiekamers
Martini Ziekenhuis in Groningen sluit helft operatiekamers

De IC is bedoeld voor patiënten die een ingrijpende operatie hebben gehad, voor patiënten die een verkeersongeval hebben gehad of voor patiënten die in een levensbedreigende situatie zitten. De patiëntkamers zijn ingericht met de nieuwste inzichten. Zo heeft elke kamer een eigen sluis zodat patiënten in isolatie verzorgd kunnen worden. Ook is er vanuit de centrale post nu direct zicht op de patiëntkamers, die allemaal weer beschikken over een tillift. 

Volgens Iepie Plagge manager Medium Care/ Intensive Care en unithoofd  Intensive Care Hank Nannenberg is er in relatief korte tijd heel veel werk verzet. “In september vorig jaar zijn we gestart met denken over een nieuwe IC. In januari dit jaar ging de sloophamer erin en nu kunnen we onze patiënten hier ontvangen. De nieuwe inrichting maakt ook op- en afschalen eenvoudiger, bijvoorbeeld voor COVID-zorg.  Kortom, we zijn klaar voor de toekomst…”

Op de nieuwe IC is meer werkruimte rondom de bedden en de inrichting is afgestemd op de manier van werken van nu. “Het is ook prettig voor patiënten die intensieve zorg nodig hebben en hun naasten dat er nu meer privacy is. De inrichting alleen al geeft rust en overzicht. En dat maakt het werken voor de collega’s natuurlijk ook aangenaam,” licht Hank Nanneberg toe.

Foto's: Martini Ziekenhuis