Nieuws

Eurosonic Noorderslag afgetrapt met Popgala Noord 2023

Rapper Joost, festival Explore the North en club OOST zijn dinsdagavond in de prijzen gevallen bij Popgala Noord 2023. Het was de aftrap van Eurosonic Noorderslag 2023 in de Akerk in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Eurosonic Noorderslag afgetrapt met Popgala Noord 2023
Eurosonic Noorderslag afgetrapt met Popgala Noord 2023

De Friese Joost werd bekroond als Beste Artiest. De jury koos hem omdat hij op de afgelopen editie van festival Pinkpop een topprestatie heeft geleverd, met een serieuze doorbraak als gevolg. Joost gebruikt zijn muziek als therapie en is daarmee een inspiratie voor velen. Naast Joost gingen awards naar Club Oost (Beste Podium), festival Explore the North (Beste Festival) en Schau Schau (Beste Talent).

Tijdens Popgala Noord worden jaarlijks prijzen uitgereikt aan de Noord-Nederlandse muziekindustrie. Het evenement is tevens de aftrap van festival Eurosonic Noorderslag. 

De vijfde editie van het Popgala, dat dinsdagavond plaatsvond in de Akerk, vond dit jaar na twee digitale edities weer live plaats. Naast de prijzen voor beste artiest, festival, podium en talent werden er ook drie ere-awards uitgereikt. Patrick Kramer werd uitgeroepen tot Beste Technische leverancier, Club On-Beperk voor Beste Inclusieve Initiatief en Sjouke Nauta ging naar huis met de lifetime achievement award.

Centrum van Europese popmuziek

Vanaf woensdag tot en met vrijdag vormt Groningen het centrum van de Europese popmuziek. Popliefhebbers en Stadjers kunnen genieten van aanstormend Europees talent in allerlei cafés en concertzalen verspreid over de stad. Er zijn maar liefst driehonderd optredens gepland tijdens deze drie dagen. Het is voor het eerst in twee jaar dat het festival wordt gehouden, want vanwege corona was dat niet mogelijk, al waren er wel online-versies van het festival.

Foto boven: Jasper Bolderijk

Foto: Wim Dijkman
Foto: Wim Dijkman