Nieuws

“Faillissement Aldel Delfzijl maakt alleen maar Poetin blij”

“Het is slecht voor Nederland wanneer een energie-intensief bedrijf als Aldel in Delfzijl het loodje legt. De enige die er blij van wordt is Poetin”, dat betoogt hoogleraar Rob de Wijk, oprichter van het Haagse Centrum voor Strategische Studies.


Leestijd: 1 minuut

“Faillissement Aldel Delfzijl maakt alleen maar Poetin blij”
“Faillissement Aldel Delfzijl maakt alleen maar Poetin blij”

Rob de Wijk, hoogleraar internationale betrekkingen in Leiden reageert op Twitter op berichten dat Aldel uitstel van betaling heeft gekregen van de rechtbank in Groningen. Het bedrijf is er afgelopen weken niet in geslaagd met behulp van externe financiers betalingsproblemen op te lossen. Aldel is al enige tijd gestopt met het produceren van aluminium vanwege de hoge energieprijzen. Daardoor zijn 120 mensen hun baan kwijt geraakt.

Volgens Rob de Wijk is het niet goed dat dergelijke bedrijven verdwijnen uit Nederland, en hij vindt eigenlijk dat de overheid Aldel te hulp zou moeten schieten. Hij schrijft op Twitter: “Poetin zal wel blij zijn nu de energie intensieve industrie het loodje gaat leggen. Waarom springt de overheid niet bij? Faillissement dreigt voor Delfzijlse aluminiumfabriek Aldel”

https://twitter.com/robdewijk/status/1584610483243466752