Nieuws

FC Groningen dreigt met aangifte tegen journalist om omzeilen stadionverbod

FC Groningen dreigt met aangifte tegen een journalist die voor de thuiswedstrijd tegen Ajax, aankomende zondag, iemand met een stadionverbod mee de Euroborg in wil nemen. De journalist wil met de actie aantonen dat het ondanks een stadionverbod toch lukt om een wedstrijd bij te wonen. FC Groningen kan de actie niet waarderen en driegt met aangifte als de journalist het plan doorzet.


Leestijd: 1 minuut

De fans wachten al weken op goede resultaten
De fans wachten al weken op goede resultaten

Het plan van de journalist was om iemand met een stadionverbod met naar binnen te lokken, en dan plaats te nemen op de tribunes. De actie zou gefilmd worden als bewijs. FC Groningen spreekt van het ‘moedwillig omzeilen van opgelegde maatregelen’ en vraagt zich af wat het algemeen belang van de actie is, en of dit wel onder ‘onderzoeksjournalistiek’ valt, zoals de journalist beweert. Bovendien draagt het niet bij aan de problemen rondom handhaving van stadionverboden, stelt de club.

FC Groningen benadrukt dat de journalist zich met zijn actie schuldig zou maken aan een strafbaar feit, waarvoor hij of zij vervolgd kan worden. “Het negeren van een stadionverbod, maar ook de uitlokking daarvan, is strafbaar”, zo stelt de club. Als het plan wordt doorgezet, zal de club dan ook tegen beide personen aangifte doen. FC Groningen heeft al bij de politie en de KNVB melding gemaakt het voorgenomen plan van de journalist.