Nieuws

Filmpje aanrijding fatbike op Grote Markt duizenden keren bekeken

Een filmpje van een aanrijding tussen een persoon en een fatbike genomen op de Grote Markt in Groningen gaat viraal. In korte tijd is het filmpje duizenden keren bekeken en gedeeld. Op de video wordt een dame aangereden door een fatbike die snel komt aangereden met daarop twee jongens. De bestuurder probeert te stoppen maar dit lukt niet op tijd; de dame valt achterover.


Leestijd: 1 minuut

Na de val ontfermen bestuurder en omstanders zich over de dame. Hoe het nu met haar gaat is onbekend.

In de reacties onder de video wordt onvrede geuit over het incident. Er wordt gediscussieerd over het invoeren van een rijbewijs voor fatbikes, helmplicht, handhaving en opvoeding.

Eerder deze maand luidden traumachirurgen Leander Dubois en Detlef van der Velde van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht de noodklok vanwege een verontrustende toename van ernstige verwondingen bij jonge kinderen door deze voertuigen.

In Dagblad van het Noorden meldden ze dat de letsels, waaronder verbrijzelde gezichten en ernstige schedel- en kaakfracturen, steeds vaker voorkomen en vergelijkbaar zijn met oorlogsverwondingen. De traumachirurgen riepen op tot maatregelen zoals een helmplicht, een rijbewijs en leeftijdsgrenzen om verdere tragedies te voorkomen.