Nieuws

Gemeente en provincie investeren beide 5,3 miljoen extra in bereikbaarheid stationsgebied

De gemeente Groningen steekt 5,3 miljoen euro extra in vijf mobiliteitsprojecten en de provincie investeert datzelfde bedrag. Een groot deel van het geld van de gemeente wordt gebruikt om het ontstane tekort van 3,6 miljoen voor de fietstunnel onder het station door op te vangen.


Leestijd: 1 minuut

Zo komt de fietstunnel er over twee jaar uit te zien
Zo komt de fietstunnel er over twee jaar uit te zien

Eerder dit jaar werd duidelijk dat de verbouwing van het Hoofdstation in Groningen duurder uitpakte dan verwacht. De Provincie Groningen zegde toen toe om achttien miljoen extra bij te passen, waarvan drie miljoen voor de nieuwe fietstunnel onder het station door bedoeld was. Maar omdat het eigenlijk ging om een gemeentelijke verantwoordelijkheid, wilde de provincie dat de gemeente dan ook zou bijdragen aan de fietstunnel. Dat gaat de gemeente Groningen nu dus ook doen met 3,6 miljoen.

In gesprek met elkaar hebben gemeente en provincie afgesproken om allebei nog eens 5,3 miljoen euro te investeren in verschillende mobiliteitsprojecten. Onderdeel daarvan is die fietstunnel. Ook is het geld bestemd voor onder andere het toegankelijk maken van de zuidelijke zijde van het Hoofdstation vanaf het Emmaviaduct, een fietstunnel bij de Brailleweg en de doorfietsroute tussen Assen en Groningen.