Nieuws

Gemeente niet in hoger beroep na uitspraak over energietoeslag studenten

De gemeente Groningen gaat niet in hoger beroep nadat de rechtbank Noord-Nederland oordeelde dat de gemeente studenten niet mag uitsluiten van energietoeslag. Het college van B&W laat weten de redenering van de rechtbank te volgen.


Leestijd: 1 minuut

“Met de uitspraak is er duidelijkheid gegeven door de rechtbank,” zegt wethouder Eelco Eikenaar. “Het is bovendien de vierde uitspraak die een rechtbank doet over het maken van onderscheid op basis van het feit dat inwoners student zijn. Daarmee is wat ons betreft een eind gekomen aan deze discussie. We willen hierover niet nog langer in de rechtszaal tegenover onze inwoners staan. Daarom gaan we niet in hoger beroep.”

250 studenten

De gemeente gaat van studenten die nu nog in een lopende bezwaar- of beroepsprocedure zitten bekijken of zij in aanmerking komen voor de energietoeslag. Dit gaat om een groep van slechts 250 studenten. Studenten die geen aanvraag hebben ingediend, komen niet in aanmerking voor de toeslag.

Eikenaar: “Het zou rechtvaardig zijn om alle studenten alsnog in de gelegenheid te stellen een aanvraag te doen. Maar los van het probleem van de kosten en de uitvoerbaarheid, is het opnieuw openstellen van de regeling wettelijk niet mogelijk.”