Nieuws

GGD Groningen gaat versneld boosteren; bijna 10.000 prikken per dag

De GGD Groningen neemt maatregelen om snel zoveel mogelijk boosterprikken te kunnen zetten: er komen extra priklocaties bij en ook de openingstijden worden verruimd. Op die manier hoopt de GGD elke 18-plusser de mogelijkheid te geven om voor eind januari 2022 een booster te halen. Door de maatregelen kan GGD Groningen 9.800 prikken per dag zetten


Leestijd: 2 minuten

Extra locaties: Scheemda en Appingedam

Op maandag 20 december  heropent de locatie ‘Eextahal’ in Scheemda aan Plantsoenlaan 19. Twee dagen later, op woensdag 22 december, start de GGD met vaccineren in sporthal Eelwerd in Appingedam aan de Opwierderweg 65. Op beide locaties kunnen 1.650 prikken per dag gezet worden. Men kan hier terecht voor een boosterprik en voor een 1e, 2e of 3e prik.

Verruimde openingstijden

Om iedereen te kunnen vaccineren gaan drie locaties ook ’s avonds open. Aan de Osloweg in Groningen, in Hanze Plaza in Groningen en op de locatie in Veendam kunnen mensen vanaf week 51 van 9.00 tot 21.00 uur terecht. De locaties in Zuidhorn, Scheemda en Appingedam zijn van 9.00 tot 17.00 uur open.

Aantal prikken

Door de opening van twee extra locaties en door verruiming van openingstijden op andere locaties kan GGD Groningen 9.800 prikken per dag zetten. Inmiddels zijn ruim 35.000 boosters gezet. In week 52 kunnen bijna 60.000 prikken worden gezet.

Samenwerking huisartsen en zorginstellingen

Door samen te werken met huisartsen en zorginstellingen worden kwetsbaren snel geboosterd. Zo zijn bewoners van 30 zorginstellingen in Groningen voor de kerstdagen gevaccineerd. GGD Groningen gaat bij deze zorginstellingen langs om te vaccineren. Huisartsen krijgen spuiten zodat zij hun eigen patiënten kunnen vaccineren. De afgelopen twee weken zijn al circa 3.500 vaccins aan hen verstrekt.

Voldoende medewerkers

De afgelopen weken is flink ingezet op het werven van medewerkers. Oud-medewerkers zijn gevraagd weer te helpen en ook ziekenhuizen, scholen (medische opleidingen), Rode Kruis en organisaties op gebied van veiligheid en logistiek helpen mee. De vaccinatieploeg is inmiddels op de vereiste sterkte.

Online afspraak en sneller uitnodigen

Om alles goed en snel te laten verlopen wordt de boostervaccinatie alleen op afspraak gegeven. Het dringende advies is om deze online, via coronavaccinatie-afspraak.nl te maken. Op dit moment kunnen alle 60-plussers die tenminste drie maanden geleden hun laatste prik hebben gehad een afspraak maken. Zo gauw er ruimte is om afspraken te maken worden nieuwe jaargroepen (van oud naar jong), zorgmedewerkers en de griepprikgroep uitgenodigd.