Nieuws

Studenten, schurft en soa's? GGD informeert tijdens KEI-week

GGD Groningen gaat studenten tijdens de KEI-week informeren over een aantal gezondheidsthema’s. Zo geven ze informatie over schurft en SOA’s en vaccineren ze jongeren gratis tegen HPV.


Leestijd: 1 minuut

Foto | KEI-week
Foto | KEI-week

Tijdens de Groningse introductieweek, die van 14 tot 18 augustus gehouden wordt, leren studenten elkaar en de stad kennen. Voor de GGD is het ook belangrijk dat de jongeren de GGD kennen als instantie waar ze altijd terecht kunnen voor informatie over belangrijke thema’s wat betreft hun gezondheid. “Er verandert veel in het leven van studenten. Meer vrijheid betekent ook meer verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid”, meldt de GGD.

  • Op 14 augustus van 10:00 – 17:00 uur staat de GGD op de Informatiemarkt op de Vismarkt. Daar wordt informatie over schurft gegeven en het herkennen en behandelen ervan. Met als motto ‘Dit beestje wil je niet op je feestje’ kunnen studenten op een grappige manier met elkaar op de foto gaan.
  • Op diezelfde dag vaccineert de GGD ook gratis tegen HPV bij het Academiegebouw, van 10:00 – 16:00 uur. Dit geldt voor jongeren met geboortejaar 1996 tot en met 2003. Een afspraak is niet nodig.
  • Op 16 augustus is de GGD vanaf 21:00 uur op de Grote Markt te vinden, tijdens de kroegentocht. Studenten kunnen daar met medewerkers in gesprek over seksualiteit, wensen en grenzen. De GGD zet dit jaar in op het voorkomen van SOA’s. Alle studenten vinden in hun KEI-tasje een condoom met als motto: ‘Adieu gonorroe!’