Nieuws

Groningen is dé provincie met het minste aantal besmettingen in heel Nederland

De provincie Groningen is met een aandeel van ongeveer 1,1 procent de provincie met het minst aantal geteste coronabesmettingen in Nederland. Het aantal besmettingen steeg met in een etmaal met vijf naar 232, terwijl het aantal ziekenhuisopnames steeg met 3 naar 56. Zes provinciegenoten zijn overleden door het virus.


Leestijd: 1 minuut

Groningen is dé provincie met het minste aantal besmettingen in heel Nederland
Groningen is dé provincie met het minste aantal besmettingen in heel Nederland

Volgens de GGD Groningen wordt de achterstand van Groningen ten opzichte van de rest van Nederland ook steeds groter. In positieve zin natuurlijk. Volgens directeur Jos Rietveld komt dat omdat de grote uitbraak in het zuiden plaatsvond en Groningen zich daardoor beter kon voorbereiden. Ook zijn we in Groningen sneller begonnen met uitvoerig testen van zorgpersoneel. 

Landelijke cijfers
In het hele land steeg tussen dinsdag en woensdag het aantal besmettingen met 969 naar 20.549. Er werden 308 ziekenhuisopnames geregistreerd, waardoor het totaal nu op 7.735 staat. Het aantal doden steeg met 147 naar 2.248. 

In de Groningse ziekenhuizen lagen woensdag 118 coronapatiënten. Daarvan liggen er 63 op de intensive care. Het gaat bij een groot deel om patiënten uit andere regio’s, die zwaarder zijn getroffen door het virus. Er is in de provincie nog genoeg capaciteit voor eventuele nieuwe patiënten. 

Mogelijk meer patiënten
Het RIVM laat weten dat er sinds maandag meer getest wordt. Het kan dus zijn dat er meer besmettingen aan het licht komen, maar dat hoeft niet te betekenen dat het virus zich sneller verspreid. 

Loppersum, geteisterd door de aardbevingen, is de dans tot dusver ontsprongen. Daar is nog niemand positief getest op corona.