Nieuws

Groningen stroomt weer vol met studenten in aanloop naar de KEI-week

Dit weekend stroomt Groningen weer vol met studenten. De reden? Maandag gaat de KEI-week van start. Kersverse studenten maken deze week voor het eerst kennis met hun nieuwe stad.


Leestijd: 1 minuut

De KEI-week is de introductieweek voor alle nieuwe studenten in Groningen. Maandag gaat het programma van start met de daginschrijving. Hier ontvangen de studenten alles wat ze gedurende de week nodig hebben. Tegelijkertijd is er een informatiemarkt op de Grote Markt en de Vismarkt, waar ruimte is om kennis te maken met bijvoorbeeld studenten- en sportverenigingen.

Traditiegetrouw ontmoeten de deelnemers rond etenstijd hun keileiders en groepsgenoten onder het genot van een maaltijd, vaak gekookt door diezelfde keileiders. Na het eten is het tijd voor Grand Opening waar de keigroepjes samen naartoe gaan. Vanaf dat moment is de KEI-week echt in volle gang.

Stadjers

Niet alleen voor studenten is de KEI-week een week vol vertier. Ook Stadjers zijn volgens de organisatie welkom bij verschillende evenementen, zoals de Grand Opening en de Night of the Songs.