Nieuws

Groningen voorbereid op komst internationale studenten: 150 bedden in noodopvang

Voor de stroom internationale studenten die na de zomer naar Groningen komt, zijn 150 bedden in de noodopvang beschikbaar. Dat meldt de gemeente Groningen. De gemeente zegt daarmee goed voorbereid te zijn.


Leestijd: 1 minuut

Bijna helft van 3000 studentenkamers Lefier verduurzaamd
Bijna helft van 3000 studentenkamers Lefier verduurzaamd

Ook is er een convenant getekend ‘Studenten – en Jongerenhuisvesting in Groningen 2019-2022’ waardoor alle instellingen en organisaties elkaar snel weten te vinden.

Volgens de gemeente is er vooral bij de start van het studiejaar sprake van een piekperiode: nieuwe internationale studenten komen aan, terwijl afgestudeerde studenten vaak nog niet uit hun kamers vertrokken zijn. Op basis van prognoses van zowel de RUG als de Hanzehogeschool hebben de betrokken partijen berekend dat er ongeveer 150 bedden nodig zijn.

Locaties noodopvang

De noodopvang die als eerste wordt ingezet is het Martinihouse aan de Donderslaan. The Village aan de Peizerweg gaat open als overloop van het Martinihouse. Daarnaast worden bedden gereserveerd in het Bud Gett hostel als flexibele noodopvang.

De deelnemers aan het convenant Studenten – en Jongerenhuisvesting in Groningen 2019-2022 zijn Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, gemeente Groningen, Lefier, Nijestee, De Huismeesters, Stichting Studentenhuisvesting (SSH), Groninger Studentenbond en Erasmus Student Network.