Nieuws

Groninger (55) gaat zeven uur achter elkaar gapen

Gapen wordt geassocieerd met saaiheid. Maar saai is gapen niet: juist het tegenovergestelde. En het is gezond, je komt er van in een andere stemming. Dat zegt Stadjer Michel de Vries, die aanstaande zaterdag zeven uur achter elkaar wil gaan gapen.


Leestijd: 1 minuut

Groninger (55) gaat zeven uur achter elkaar gapen
Groninger (55) gaat zeven uur achter elkaar gapen

Michel de Vries (niet de man op bovenstaande archieffoto) is eigenaar van antiquariaat Berger & De Vries in Groningen. Aanstaande zaterdag werkt hij mee aan een kunstfestival op de dijk in Bierum, nabij Delfzijl. Dat kunstfestival luistert naar de naam  “Collective Wandering”.

In het Dagblad van het Noorden van vandaag vertelt De Vries dat dat kunstfestival bestaat uit elf performances, en zelf neemt hij daarvan één voor zijn rekening, namelijk zeven uur achter elkaar gapen.

Volgens De Vries wil hij door zoveel uren te gapen onderzoeken of het mogelijk is om door te gapen “tot een andere relatie met je omgeving kunt komen”. Tijdens zijn gaap-sessie kunnen bezoekers aanschuiven en mee-gapen. De Vries heeft de afgelopen weken al twee keer geoefend met het langdurig gapen, maar dat was telkens wel aanzienlijk korter dan zeven uur.

Archieffoto boven: Gapende man (unsplash).