Cultuur & Uitgaan

Groninger Museumnacht trekt 3.500 bezoekers

De achtste editie van Groninger Museumnacht was afgelopen zaterdag geheel uitverkocht. Ruim 3.500 cultuurliefhebbers bezochten tentoonstellingen, optredens en andere activiteiten op zeven locaties in binnenstad van Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Siese Veenstra
Foto | Siese Veenstra

Groninger Museumnacht is een jaarlijks evenement en afgelopen weekend was de achtste editie. Verschillende musea openden tot 01.00 ’s nachts hun deuren: Groninger Museum, Museum aan de A, Universiteitsmuseum Groningen, Noorderlicht, Synagoge Groningen, Forum Groningen/Storyworld en GRID Grafisch Museum in de Akerk. Er waren tentoonstellingen, vaste presentaties, maar ook muziek, workshops, lezingen, dans, poëzie en andere optredens.

Er waren dit jaar een aantal nieuwe elementen, zoals een samenwerking met Stadjerspas Groningen: de musea stelden een aantal tickets beschikbaar aan Groningers met een Stadjerspas. Daarnaast was ook de Regenboog Route nieuw: een wandelroute langs alle zeven musea vol regenboog-programmaonderdelen. In de Synagoge Groningen is bijvoorbeeld een expositie over Jacob Israël de Haan te zien, auteur van de eerste Nederlandse autobiografische homoseksuele roman en was er een Drag Bingo Show. Tot slot was er dit jaar voor het eerst een gezamenlijke afsluiting in de Akerk, met een DJ en lekkere drankjes.