Nieuws

Handbalster Lois Abbingh uit Groningen draagt de vlag bij opening Olympische Spelen

De Groningse handbalster Lois Abbingh zal vrijdagavond namens TeamNL de Nederlandse vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat maakte chef de mission Pieter van den Hoogenband maandagmiddag bekend. De andere vlaggendrager is 3×3 basketballer Worthy de Jong.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Archief Groninger Internet Courant
Foto: Archief Groninger Internet Courant

Abbingh vindt het “een enorme eer” dat ze de vlag mag dragen tijdens de ceremonie in Parijs. “Ik vind het heel erg mooi dat ik op mijn derde Olympische Spelen voorop mag in de strijd. Ik kan niet wachten om TeamNL te vertegenwoordigen,” aldus de handbalster.

“Lois en Worthy hebben de laatste jaren in Nederland en ver daarbuiten bijzondere prestaties geleverd,” vindt Van den Hoogenband. “Zij dragen de vlag namens alle sporters van TeamNL en staan symbool voor een heel team dat een land van miljoenen mensen verbindt en vertegenwoordigt.”

De Jong maakt zijn debuut deze Olympische Spelen. “Ik had nooit gedacht dat ik gevraagd zou worden om vlaggendrager te zijn voor Nederland. Ik vind het een enorme eer en daarnaast is het een mooi podium voor onze sport,” aldus De Jong.

De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs begint vrijdag om 19.30 uur.