Nieuws

Gratis zelftest voor Groningse studenten

Studenten en medewerkers van de universiteit en het hbo in Groningen kunnen gratis een zelftest aanvragen. Daarvoor is een speciale website gelanceerd, voor alle studenten en medewerkers van instellingen in het hbo en wo in heel Nederland. Vanaf juni kunnen ook studenten van het MBO er gebruik van maken. Het gaat om een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Leestijd: 1 minuut

Weer 106 positieve testen in gemeente Groningen
Weer 106 positieve testen in gemeente Groningen

Studenten aan de universiteit en hogescholen kunnen sinds 26 april weer één dag in de week fysiek onderwijs krijgen. Het ministerie adviseert de studenten daarom om elke week een zelftest af te nemen. Door iedere student en medewerker te voorzien van gratis zelftesten kunnen besmettingen snel worden opgespoord.

Studenten hebben vaak zelf geen last van een besmetting, maar kunnen deze dus wel ongemerkt overdragen op anderen. De inzet van deze preventieve zelftesten kan er toe leiden dat een besmetting (eerder) gesignaleerd wordt, waardoor voorkomen wordt dat het virus ongemerkt verder wordt verspreid. Dit kan een positief effect hebben op de epidemiologische situatie.

Studenten kunnen loggen met het account van universiteit of hogeschool.

Meer informatie: zelftest onderwijs.nl