Nieuws

Helaas: zwemadvies Hoornseplas negatief. Waar kan je dán heen voor een frisse duik?

Voor de Hoornseplas geldt sinds woensdag een negatief zwemadvies. Een duik nemen in de plas gelegen naast het Hoornsemeer en het Paterwoldsemeer, wordt afgeraden vanwege grote kans op zwemmersjeuk, meldt www.zwemwater.nl. Op welke plekken kan je nog wel terecht om af te koelen?


Leestijd: 1 minuut

Foto: Marketing Groningen
Foto: Marketing Groningen

Paterswoldsemeer, De Lijte

Om de hoek bij de Hoornseplas ligt zwemlocatie de Lijte, te bereiken via de Meerweg tussen Haren en Eelde. Deze locatie heeft een klein zandstrand, een steiger en een ligweide. Ook is er een snackbar en sanitair aanwezig.

Ruskenveenseplas, Hoogkerk

De zwemlocatie Ruskenveen bevindt zich in de gelijknamige plas, ten westen van de stad Groningen, tussen de voormalige vloeivelden van de suikerfabriek en Hoogkerk. Hier kun je genieten van het zandstrand, het water en de speeltuin. Daarnaast zijn er gratis fitnessapparaten beschikbaar, zodat je ook kunt sporten. De zwemlocatie is vrij toegankelijk voor fietsers en voetgangers en aan de noordzijde van de plas is een parkeerplaats.

Foto: Stella Dekker

Zilvermeer, Kardinge

In natuur- en recreatiegebied Kardinge kun je niet alleen wandelen, fietsen en hardlopen, maar ook heerlijk zwemmen. Midden in dit prachtige gebied ligt het Zilvermeer, ook wel bekend als de Kardingerplas. Hier vind je een gezellig strandje waar je in de zomer perfect kunt vertoeven. Ook is er een paviljoen aanwezig.

Stadsstrand, Oosterhamrikade

Het enige stadsstrand van Groningen is te vinden bij het Ebbingekwartier aan de Oosterhamrikkade. In de zomermaanden is het een grote publiekstrekker. Het strand is gevestigd naast de Dot en om de hoek is ook een supermarkt en snackbar te vinden. De zwemlocatie is toegankelijk te voet per fiets, maar er is ook een autogarage om de hoek.