Nieuws

Hennepkwekerij opgerold: Groninger (34) gearresteerd op verdenking van witwassen

De politie heeft een 34-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van witwassen. De politie vond in zijn woning meerdere kilo’s hennep, een handelshoeveelheid harddrugs en een kluis met kilo’s hasj en een fors geldbedrag.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Politie Groningen
Foto | Politie Groningen

Dat meldt de politie woensdag. In de woning van de man lagen diverse goederen die leidden naar een woning in Hoogkerk. Daar werd een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is door de politie direct ontmanteld en opgeruimd.

De verdachte was al langere tijd in beeld bij de politie, mede door zijn gedrag in het verkeer en een anonieme melding. Uit onderzoek bleek dat zijn vermogen niet verklaard kon worden. Vermoed wordt dat de verdachte misdrijven heeft gepleegd en het geld heeft witgewassen.

De politie heeft tijdens de arrestatie de aangetroffen verdovende middelen en een dure personenauto in beslag genomen. Ook op de bankrekening, een televisie, een dure ventilator en diverse merkschoenen is beslag gelegd. De verdachte is opgepakt en wordt gehoord. Het onderzoek is nog in volle gang, zo laat de politie weten.