Nieuws

Het leven keert terug in Groningen

Het leven, de dynamiek en de gezelligheid bleken terug van weggeweest, vrijdagmiddag in Groningen. Niet alleen was het vol op de terrassen, ook voor winkels hadden zich rijen gevormd omdat mensen maar mondjesmaat konden worden toegelaten.


Leestijd: 1 minuut

Het leven keert terug in Groningen
Het leven keert terug in Groningen

De terrassen zaten vol, de Herestraat was gezellig druk waarbij mensen onder het toeziend oog van stewards konden winkelen, en voor vele zaken hadden zich rijen gevormd. Dat laatste was nodig omdat niet te veel bezoekers tegelijk de winkels in mochten.

De stad maakte al met al een prettig levendige indruk op deze tweede dag na de versoepeling van de lock-down. Het was behoorlijk druk, waarmee de dynamiek in één keer weer terug was en Groningen weer de gezellige stad was die het altijd is geweest. Wel werd er in straten, maar ook in winkels voor gewaakt dat mensen onderling afstand hielden, of dat ze in de winkels mondkapjes droegen.

Om ervoor te zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden, heeft de gemeente een aantal maatregelen genomen in de binnenstad:

– In een aantal straten geldt een fietsparkeerverbod en er zijn extra fietsenrekken geplaatst. Fietsen die niet in de fietsenrekken of -vakken staan, worden door de gemeente verwijderd. Hierdoor blijft er voldoende ruimte vrij voor voetgangers.

– Er is belijning op straat aangebracht voor fietsers en voetgangers. Deze zorgen voor een veilige doorstroom op drukkere plekken.

– Er worden (fiets)stewards ingezet. Zij geven bezoekers aanwijzingen om drukke plekken zoveel mogelijk te mijden.