Nieuws

Hinder van scooters en crossmotoren: politie roept hulp wijkbewoners in

De politie is op zoek naar wijkbewoners die weten wie de bestuurders van overlastgevende crossmotoren en scooterrijders zijn. Ook is de politie op zoek naar de plekken waar de voertuigen gestald worden. De overlast is groot. “Zij scheuren met hoge snelheid door de straten door de hele Stad, maken veel lawaai en halen de gekste capriolen uit.”


Leestijd: 1 minuut

Volgens de politie zijn afgelopen weken al drie crossmotoren in beslag genomen. Maar daarmee is het probleem niet opgelost.

Als de bestuurders de politie zien, gaan ze er vandoor. “De achtervolging die dan ontstaat, gaat met hoge snelheid”, zegt Sipke Land, teamchef bij de politie. “Deze bestuurders nemen grote en onverantwoorde risico’s. Zij veroorzaken bovendien gevaar voor andere deelnemers in het verkeer.”

De politie zegt er dan ook alles aan te doen om de eigenaren van deze crossmotoren en scooters te achterhalen. Daarbij roept de politie de hulp van wijkbewoners in. “Wij weten dat mensen soms weten wie de bestuurders van deze voertuigen zijn. Ook weten sommige Stadjers waar deze crossmotoren en/of scooters gestald worden.”

Tips zijn keihard nodig, zegt de politie. Mensen die weten wie verantwoordelijk zijn voor de overlast of die weten waar de voertuigen gestald worden, worden verzocht contact op te nemen met de politie.