Nieuws

Hoogste aantal coronapatiënten op Groningse IC sinds april vorig jaar

Er liggen op dit moment 32 corona patiënten op een van de Groningse intensive-careafdelingen. Dat is het hoogste aantal sinds 30 april vorig jaar. Het aantal patiënten op de reguliere corona-verpleegafdeling steeg ook met vijftig procent. Dat blijkt allemaal uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.


Leestijd: 1 minuut

Kinder intensive care UMCG vol
Kinder intensive care UMCG vol

Een week geleden lagen er in Groningen nog 28 patiënten met corona op een IC-bed. In een week tijd kwamen daar nog vier patiënten bij. Sinds eind april 2020 lagen er niet zoveel corona patiënten in Groningen op de IC. Toen ging het om 34 patiënten (30 april). De absolute piek werd op 2 april 2020 behaald: toen lagen er 56 patiënten op een Groningse IC. 

Op dit moment liggen er 44 patiënten op de normale corona-verpleegafdeling. Een week geleden waren dat er nog dertig. De piek op de verpleegafdeling was op 4 januari van dit jaar. Toen lagen er 76 patiënten met corona op een normale verpleegafdeling. 

In het hele Noorden liggen nu 133 mensen op de verpleegafdeling en dat zijn er 34 meer dan een week eerder. Van deze patiënten komen er zeventien uit een andere regio. Er liggen ook nog eens 74 patiënten op de IC en dat zijn er zeven meer dan een week eerder. Van de 74 patiënten komen er vijftien uit een andere regio. 

De ziekenhuisaantallen stijgen dus, maar de besmettingsaantallen namen afgelopen week af met zo’n vijftien procent. Groningen is nu zelfs de provincie met de laagste besmettingsgraad. De besmettingsaantallen vertalen zich vaak een paar weken later in het aantal ziekenhuisopnames.