Nieuws

Wat is de duurste wijk van Groningen? Huizenprijzen in wijken vergeleken

In Groningen betaal je in de duurste wijk ruim twee keer zo veel voor een woning als in de goedkoopste wijk. Dat blijkt uit onderzoek van Calcasa. Het onderzoek laat ook zien dat in de Groningse gemeente Loppersum, samen met Blaricum, de gemeente is waar de huizenprijzen afgelopen maanden het hardst zijn gestegen, met gemiddeld 17,1 procent.


Leestijd: 1 minuut

CBS: veel Groningse jongeren willen verhuizen
CBS: veel Groningse jongeren willen verhuizen

In Amsterdam en Den Haag zijn de prijsverschillen tussen de goedkoopste en duurste wijken het grootst. Maar ook Groningen laat grote verschillen tussen wijken zien. In Groningen is wijk of stadsdeel ‘noordwest’, waaronder Vinkhuizen, het goedkoopst: een gemiddelde woning kost hier 235.000 euro. De duurste wijk is volgens Calcasa het gebied Glimmen-Onnen-Noordlaren, met een gemiddelde woningprijs van 535.000 euro.

Den Haag is op dit moment de absolute koploper qua onderlinge verschillen tussen wijken. In de Haagse wijk Transvaalkwartier ligt de gemiddelde woningprijs op 205.000 euro. Echter, in dezelfde gemeente betaal je in de wijk Westbroekpark en Duttendel gemiddeld 865.000 euro voor een huis, meer dan vier keer zoveel.

Het onderzoek laat verder zien dat (bijna) nergens de huizenprijzen zo hard stegen als in Loppersum.  De prijzen stegen hier het tweede kwartaal met gemiddeld 17,1 procent, net zoveel als in Blaricum. De woningprijzen zijn in het tweede kwartaal van 2021 gemiddeld met 12,7% gestegen.