Nieuws

Inbrekers grillroom gooien buit weg

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen, van 19 en 20 jaar oud, aangehouden die worden verdachte van een inbraak bij een grillroom aan de Korreweg in Groningen. Een van de verdachten gooide vlak voor zijn aanhouding de buit weg: een plastic tas met daarin 650 euro aan kleingeld.


Leestijd: 1 minuut

Overleden persoon gevonden in de Piccardthofplas (update)
Overleden persoon gevonden in de Piccardthofplas (update)

Volgens de politie wist het duo binnen te komen door een deur open te breken. Eenmaal binnen werden er twee speelautomaten opengebroken. Ze gingen er met kleingeld vandoor.

Een voorbijganger zag de twee het pand uit rennen en belde de politie. Een van de twee werd na een korte achtervolging aangehouden op de Eyssoniusstraat. De 20-jarige verdachte kon in de kraag worden gevat op de Singelweg in Groningen.

Onderzoek

De 20-jarige verdachte liet kort voor zijn aanhouding een plastic tas met kleingeld vallen. Er werd een bedrag rond €650,- teruggevonden.

De 55-jarige eigenaar van de grillroom heeft aangifte gedaan van inbraak. De verdachten zitten nog vast en zullen gehoord worden. Ook wordt er een buurtonderzoek gehouden.