Nieuws

Inwoners Loppersum en Appingedam kunnen zich melden voor vergoeding waardedaling

Huiseigenaren van de gemeentes Loppersum en Appingedam kunnen zich vanaf nu melden voor een vergoeding van de waardedaling van hun woning. De waardedalingsregeling wordt gefaseerd ingevoerd door het Instituut Mijnbouwschade Groningen.


Leestijd: 1 minuut

In totaal komen 120.000 woningeigenaren in aanmerking voor compensatie op de waardedaling van hun woning als gevolg van aardbevingen. Het gebied strekt zich uit van een deel van de stad Groningen tot bijvoorbeeld Delfzijl. 

In de afgelopen maanden is al bekend gemaakt dat de waardedaling wordt bepaald op basis van postcodegebieden. In de meest zwaar getroffen gebieden gaat het om een compensatie van tot wel 18,4 procent. In bijvoorbeeld de stad Groningen zijn er eigenaren die voor 2,7 procent van de woningwaarde worden gecompenseerd. 

Iedereen die in aanmerking komt voor de regeling, is daar over geïnformeerd. Vanaf 1 november mogen huiseigenaren in de gemeentes Groningen en Het Hogeland een aanvraag indienen. Vanaf 1 januari 2021 volgen ook de andere gemeentes.