Nieuws

Jahir Scoop geïnstalleerd als raadslid PvdA Groningen

Na het vertrek van Els van der Weele uit de politiek neemt Jahir Scoop vandaag plaats op de vrijgekomen zetel van de PvdA-fractie in de Groninger gemeenteraad. Scoop neemt ook de portefeuilles diversiteit en inclusie over van Van der Weele “Het zijn grote schoenen om te vullen, maar gelukkig hoef ik het niet te doen op naaldhakken”, aldus een breed lachende Scoop.


Leestijd: 1 minuut

Teruggeven aan de samenleving

Scoop werd op 21 mei 1991 geboren in Curaçao en woont sinds 2003 in Groningen. Zijn ouders hadden op het Caribische eiland een stichting die ‘s ochtends broodjes smeerde voor kinderen die anders zonder eten naar school zouden gaan. ‘Je bent dankbaar voor wat je hebt en je geeft terug aan de samenleving’, die levensles vormde de basis om actief te worden in de politiek: “Mijn persoonlijke drive is het verschil maken, terug te geven aan de samenleving en bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving.”

Sociaal domein

Scoop voerde sinds april dit jaar het woord namens de PvdA, maar is blij dat hij nu officieel als raadslid geïnstalleerd wordt. “Mij portefeuilles liggen in het sociaal domein: gezondheid, zorg, welzijn en diversiteit. Onderwerpen die zowel inhoudelijk als gevoelsmatig dicht bij mij liggen. Dit maakt dat ik nu een snelle start heb, en meteen in mijn rol van Raadslid kan landen.”