Nieuws

Jalt de Haan nieuwe lijsttrekker voor CDA Groningen; René Bolle stopt

René Bolle stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen als voorzitter van de fractie van het CDA in Groningen. Hij is acht jaar fractievoorzitter geweest en vindt dat het tijd wordt voor vernieuwing van de fractie. Beoogd opvolger is Jalt de Haan (foto boven), die door het bestuur van het CDA is voorgedragen als de nieuwe lijsttrekker.


Leestijd: 1 minuut

Jalt de Haan nieuwe lijsttrekker voor CDA Groningen; René Bolle stopt
Jalt de Haan nieuwe lijsttrekker voor CDA Groningen; René Bolle stopt

Het bestuur van het CDA Groningen draagt Jalt de Haan voor om de lijst van het CDA voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan te voeren. De Haan is sinds 2014 voor het CDA actief als woordvoerder en fractiemedewerker en werkt daarnaast als leerkracht in het basisonderwijs.

Jalt de Haan is 30 jaar, getrouwd en woont met zijn vrouw en twee kinderen in Helpman. ‘In onze gemeente gebeuren mooie dingen. Maar in mijn werk als leraar zie ik dat lang niet elk kind dezelfde kansen op een goede toekomst heeft. Zo groeien er in Groningen veel te veel kinderen op in armoede. Ook is er in bepaalde wijken van de gemeente veel onveiligheid en neemt het wapenbezit onder jongeren hard toe. Dat moet echt dringend anders en daar wil ik mij graag voor inzetten’, aldus de beoogd lijsttrekker.

Voorzitter van de selectiecommissie Jacob Boonstra legt uit waarom de keuze is gevallen op de Haan: ‘Als selectiecommissie vonden we het belangrijk een lijsttrekker voor te dragen die ervaring heeft en tegelijkertijd voor vernieuwing in de CDA-fractie kan zorgen. De Haan heeft zich de afgelopen jaren binnen onze partij bewezen en is enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan voor de hele gemeente Groningen.’

De huidige fractievoorzitter René Bolle heeft besloten te stoppen. ‘Ik ben nu twaalf jaar actief voor het CDA in Groningen, waarvan acht jaar als fractievoorzitter. Dan is het op een gegeven moment tijd voor een nieuw gezicht. Jalt de Haan is al jaren werkzaam voor de fractie en heeft laten zien klaar te zijn voor een volgende stap. Ik heb er alle vertrouwen in dat we onder zijn leiding een mooi resultaat kunnen neerzetten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen’, aldus Bolle.

De leden krijgen de mogelijkheid om op donderdag 2 september tijdens de algemene ledenvergadering over deze voordracht te stemmen.

René Bolle
René Bolle