Nieuws

Jongens gered na dobberen 17 uur op Noordzee

“Wat hebben deze jongens ongelofelijk veel geluk gehad”, stelt de KNRM Eemshaven. De reddingsdienst heeft dinsdag midden op zee na een urenlange zoekactie twee vermiste jongens gevonden. Het duo dobberde op dat moment al 17 uur rond in hun omgeslagen zeiljachtje. Ze werden gevonden in de Noordzee boven Schiermonnikoog.


Leestijd: 1 minuut

De twee jongens waren maandagmiddag in grote problemen geraakt toen hun jachtje boven Schiermonnikoog omsloeg en zwaar beschadigd raakte. “Wonderwel wisten ze zichzelf in veiligheid te brengen door weer op het jachtje te klimmen en deze weer te keren”, aldus de KNRM Eemshaven.

Na vermissing van de jongens werd een grootschalige zoekactie opgezet waarbij de hele nacht met verschillende boten, een helikopter en een kustwachtvliegtuig naar het duo is gezocht. Pas na 17 uur op zee werden ze gevonden.

“Op ons reddingstation in de Eemshaven werden de jongens met hun dolgelukkige familieleden en vrienden herenigd”, zo valt te lezen op de Facebookpagina van KNRM Eemshaven. Nadat ze zich hadden opgefrist onder een warme douche, kwamen ze weer een beetje op verhaal.