Nieuws

JOVD Groningen bezorgd over val coalitie Provinciale Staten

De liberale jongerenorganisatie JOVD Groningen reageert bezorgd op de val van de coalitie in de Provinciale Staten. Woensdagavond viel die coalitie, na verdeeldheid over het windmolenpark bij de Eemshaven. “Betrouwbaar bestuur en het nakomen van afspraken zijn essentieel voor een sterke en stabiele provincie,” aldus Yaram van Silfhout, voorzitter van de JOVD Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Marketing Groningen
Foto | Marketing Groningen

Woensdagavond viel het College van Gedeputeerde Staten. De BBB en Groninger Belang stemden tegen de plannen voor het windmolenpark in de Eemshaven, ondanks eerdere afspraken over de aanleg van het park. Voor de ChristenUnie was dit reden om niet verder te willen.

Volgens de JOVD Groningen schaadt afwijken van de plannen van het windpark het vertrouwen in de overheid. Dit omdat de aanleg van het windmolenpark al tien jaar in voorbereiding is.

“Hoewel er altijd ruimte moet zijn voor debat, mogen gemaakte afspraken niet zomaar terzijde worden geschoven, zeker niet wanneer deze cruciaal zijn voor de toekomst van de energietransitie”, zegt Yaram van Silfhout, voorzitter van de JOVD Groningen.

De recente gebeurtenissen tonen aan dat er in de provincie een verschil in interpretatie is van wat betrouwbaar bestuur inhoudt. De ChristenUnie benadrukte tijdens het debat dat het van groot belang is om consistent te blijven in de uitvoering van plannen, een standpunt dat de JOVD Groningen volledig ondersteunt. “Het is pijnlijk om te zien dat er binnen de coalitie partijen zijn die de afspraken moedwillig naast zich neerleggen,” aldus Van Silfhout.

De JOVD Groningen roept Provinciale Staten op om snel tot een stabiele coalitie te komen, waarbij transparantie en het nakomen van beloftes centraal staan.