Nieuws

Kaartverkoop Terug naar het Begin van start

De kaartverkoop voor het festival Terug naar het Begin is gestart: sinds vandaag, zondag, zijn er kaarten te koop voor dit festival, dat zich afspeelt in de betoverende kerken van het Groningse wierdenlandschap. Terug naar het Begin, waarin muziek, kunst en theater samenkomen, staat op de agenda voor het weekend van 15 tot en met 17 mei.


Leestijd: 1 minuut

Kaartverkoop Terug naar het Begin van start
Kaartverkoop Terug naar het Begin van start

Tijdens deze culturele ontdekkingstocht wijzen de kerktorens je de weg door het Groninger wierdenlandschap, van de ene voorstelling naar de andere. Met je zelfgekozen route, rijd je over kronkelende weggetjes en oude zeedijken.

De ontdekkingstocht langs betoverende kerken loopt door het wierdenlandschap tussen Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Langs de route is er in het weekend van het festival veel te verkennen en te ontdekken. Bezoekers stellen hun eigen programma samen, of gaan onder begeleiding van een gids op expeditie.

Eerste artiesten bekend gemaakt

Artiesten die je kunt verwachten op het festival zijn onder meer Maaike Oubouter (deed in 2013 mee aan de Beste singer-songwriter van Nederland en brak door met het nummer Dat ik je mis), Nora Fischer & Marnix Dorrestein (deze zangeres en popgitarist laten oude componisten als Vivaldi en Monteverdi klinken als hedendaagse singer-songwriters), The Avonden (hun album, Wat een cirkel is, met subtiele nineties-achtige gitaarpop, werd door Volkskrant verkozen tot beste Nederlandstalige plaat van 2018) en singer-songwriter Eva van Manen (zij bracht liedjes uit samen met Spinvis en komt nu met haar debuutalbum Politiek en Liefde, een mix van hiphop, pop en elektronica). Het festival trapt op vrijdagavond af in de Nicolaïkerk in Appingedam met de Amerikaanse zangeres Michelle David. Zij gaat hier met haar band The Gospel Sessions terug naar de oorsprong van gospel met invloeden uit West-Afrika en het Caribische gebied, of zoals ze het zelf omschrijven: “een strijdvaardige, zegevierende en avontuurlijke show!”.

Naast bovenstaande artiesten zal het programma gevuld worden met een goeie mix van kunstenaars, theatermakers en verhalenvertellers die zich laten inspireren door de unieke plekken en het karakteristieke wierdenlandschap.

Op 1 maart start de online kaartverkoop op www.terugnaarhetbegin.nl.