Nieuws

Kernenergie terecht terug op politieke agenda? Vanmiddag gratis webinar van New Energy Coalition Groningen

Is het terecht dat kernenergie terug is op de politieke agenda? Wat zijn de kansen en  uitdagingen? Daarover gaat een gratis webinar van de Energie Academie van de New Energy Coalition. Het webinar begint om drie uur vanmiddag.


Leestijd: 1 minuut

Ruim kwart van de Groningers is voor kernenergie
Ruim kwart van de Groningers is voor kernenergie

Kernenergie staat weer op de agenda. Niet alleen op de politieke agenda maar ook op de agenda van de Energy Academy van New Energy Coalition. Op dinsdag 6 oktober organiseert de academie een openbaar online college over kernenergie. Tijdens deze lezing geeft Tom Keij een virtuele rondleiding in de kerncentrale in Borssele en spreekt hij over de kansen en uitdagingen als het gaat om kernenergie.

Het college over kernenergie is onderdeel van een jaarlijkse reeks colleges over (actuele) onderwerpen op het gebied van energietransitie. De Engelstalige colleges zijn online en gratis toegankelijk voor belangstellenden uit de hele wereld.

Het Energy Academy-programma van New Energy Coalition brengt al vele jaren openbare lezingen over energie en energietransitie. Voor de Corona-crisis gebeurde dit offline en op locatie, meestal op Zernike Campus Groningen. Dit voorjaar zijn de colleges omgezet naar webinars: lezingen die via internet te volgen zijn. De colleges zijn gratis bij te wonen door iedereen die geïnteresseerd is onderwerpen op het gebied van energietransitie. Doordat de colleges nu online zijn, kunnen mensen overal in het land – en zelfs in de hele wereld – meekijken.

Brede coalitie

New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. De organisatie is een brede en voortdurend groeiende coalitie met kennisinstellingen zoals Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool, met de energiesector, overheden, bedrijfsleven en industrie. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.

Programma webinars

Op www.energyacademy.org staat meer informatie over de geplande webinars.